سبد خرید
تسویه حساب

ارت چیست ؟ معرفی انواع ارت ، چاه ارت

ارت چیست ؟‌ معرفی انواع ارت - ابزارمپ

در این مقاله قصد داریم به موضوع بسیار مهم ارت بپردازیم ، شاید برای شما این اتفاق افتاده باشد که وقتی قصد خرید پریز برق یا مادگی برق را دارید ، فروشنده از شما سوال می پرسد که پریز ارت دار می خواهید یا بدون ارت ، یا مادگی ارت دار یا بدون ارت ، تقریبا اکثر افراد در این موقعیت نمی دانند ارت چیست و برای این اشخاص هیچگونه فرقی نمی کنه که چه چیزی تهیه کنند😑

 

ارت چیست ؟

به طوری کلی و ساده اگر ما بتوانیم یک سیم به بدنه هرنوع دستگاه مصرف کننده برقی وصل کنیم و ادامه سیم را به زمین متصل کنیم ، در واقع یک سیستم ارتینگ ایجاد کرده‌ایم (  مفهوم کلی برای سوال ارت چیست )

کاربرد ارت چیست ؟

علاوه بر دو شاخه سیم اصلی فاز و نول ، شاخه دیگری به نام ارتینگ در مدارهای الکتریکی وجود دارد که برای ایمنی کاربران استفاده می شود و از خروجی دستگاه برق به زمین متصل می شود. این سیم در واقع یک سیم برق با قابلیت عبور جریان است که هرگونه نشتی را از دستگاه به زمین منتقل می کند و از برق گرفتگی جلوگیری می کند.

دلیل استفاده از ارت چیه ؟ 

اگر به صورت اتفاقی یا به هر صورت یکی  از سیم‌ های فاز یا نول به بدنه دستگاه اتصال  پیدا کند ، برای اینکه دچار برق گرفتگی یا اتصالی نشویم ، جریان اضافه توسط سیم ارت به زمین منتقل می شود و از برق گرفتگی و خطرات احتمالی جلوگیری می شود .

 

نکته : حتما وقتی قصد دارید وسایل برقی از قبیل پریز برق ، دوشاخه برق و ... تهیه کنید حتما از نوع ارت دار تهیه کنید و ارت آن را نیز متصل کنید . 

 

سیستم ارت در ساختمان ؟ 

برای ایجاد سیستم ارت در ساختمانها معمولا چاه ارت به عمق 2 تا 6 متر حفر می شود و سیم مسی در انتهای چاه قرار می گیرد و سر دیگر سیم به سیم ارت ساختمان وصل می شود .

چاه ارت ساختمان | ابزارمپ

برای ایجاد یک چاه ارت استاندارد به طور معمول سیم مسی را به یک صفحه مسی با ابعاد 50*50 با ضخامت 5 میل جوش می دهند . داخل چاه خاک مخصوص چاه ارت می ریزند . صفحه درون خاک قرار میگیرد . گاهی اوقات بجای صفحه مسی از لوله مسی توپر نیز استفاده می شود .
خاک چاه ارت که به آن بنتونیت نیز گفته می شود ، خاک مخصوص این کار می باشد و توصیه می شود از خاک مرغوب و با کیفیت استفاده شود تا سیستم ارت به خوبی و درستی کار کند .

معمولا در سیم کشی ساختمان هایی که دارای ارت هستند از 3 رنگ سیم استفاده می کنند ، به طور معمول از رنگ های زیر برای سیم کشی استفاده می کنند 👇👇

رنگ آبی مخصوص نول

رنگ مشکی مخصوص فاز

رنگ سبز مخصوص ارت

 

در صورتی که از سیستم ارت استفاده شود در دو شاخه برق به جای 2 رشته سیم باید 3 رشته متصل شود و همچنین نیز در پریزها هم کنار نول و فاز سیم ارت هم خواهد شد در تصویر زیر میتوانید یک نمونه را مشاهده کنید .

 

ارت کلید برق | ابزارمپ

 

تقریبا به جرات می توان گفت اکثر لوازم برقی دارای اتصال ارت می باشند و این سیستم ارتینگ برای محافظت از جان آدمی در برابر برق گرفتگی نصب می شود . پس توصیه می شود در نصب و راه اندازی آن دقت کافی را داشته باشید و حتما نصب آن را انجام دهید چرا که بسیاری از افراد اصلا به نصب ارت اهمیت نمی دهد و پس از آن که اتفاقی افتاد ، به این فکر می افتند که ای کاش ارت این دستگاه رو هم راه اندازی می کردم ، اما متاسفانه دیگه کار از کار گذشته 😑

درحال حاضر شما مفهوم ارت رو به طور کلی متوجه شدید و البته با کمی تحقیق و تست و بررسی به طور کامل آن را فرا خواهید گرفت در مقاله های بعدی قطعا راجب راه اندازی ارت و چاه ارت آموزش تخصصی خواهیم داشت حتما وب سایت رو چک کنید ، ( در حال آمادگی یک محتوا جامع و کاربردی برای راه اندازی چاه ارت به طور کامل که حدود 60 الی 70 صفحه است هستیم در آینده بر روی وب سایت ابزارمپ قرار خواهد گرفت )

 

 

یک پاسخ به “ارت چیست ؟ معرفی انواع ارت ، چاه ارت”

  1. برق و ابزار فاران الکتریک گفت:

    مقاله مفیدی نوشتین . احسنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد ویژه